Lista mea de bloguri

miercuri, 25 aprilie 2012

23 Aprilie Ziua Bibliotecarului

23 aprilie, Ziua Bibliotecarului la C.C.D. Timiş




“ Nici o sarcină nu este mai importantă şi nu merită mai multă onoare decât cea îndeplinită în serviciul comunităţii de un bibliotecar competent şi serios. A fost un timp cand biblioteca semăna cu un muzeu şi bibliotecarul cu un şoarece de bibliotecă… a venit timpul în care biblioteca este o şcoală şi bibliotecarul un adevărat educator în sensul cel mai nobil al termenului”

                                                                                                    Melvile Dewey





           Şi noi, bibliotecarii şcolari şi responsabilii de C.D.I.-uri din judeţul Timiş am avut onoarea de a sărbători “ Ziua Bibliotecarului” şi “Ziua Mondială a Cărţii şi Dreptului de Autor” în 23 aprilie 2012, ora 10,00 la biblioteca Casei Corpului Didactic din Timişoara.

          Această activitate a fost organizată de doamna psih. Dana Mihăilă – bibliotecar C.C.D. Timiş şi ne-am adunat toţi bibliotecarii şcolari de la liceele şi şcolile generale din Timişoara şi din întreg judeţul. Întâlnirea a debutat cu alocuţiunile de primire ale doamnei director a Casei Corpului Didactic Timiş - prof. Letiţia Ana Morariu, care ne-a adresat cuvântul de bun venit şi de multă apreciere la adresa profesiei de bibliotecar şi a noastră ca bibliotecari, a doamnei Cristina Ciulă – şef Servicii Filiala Externa a B.C.U Timişoara şi a domnului Daniel Luca – A.B.R. Filiala Timiş.

         Agenda zilei a continuat cu prezentarea unui proiect de cercetare bibliografică, realizat de doamna specialist în Ştiinţele Informării, Mihaela –Maria Kocsis – bibliotecar la Colegiul Silvic “ Casa verde” din Timişoara. Acest proiect a fost rezultatul participării doamnei Mihaela-Maria Kocsis la cursul de formare de formatori în Cultura Informaţiei pentru bibliotecarii şcolari, Braşov 26-28 nov. 2011. Apoi, doamna Cristina Ciulă – şef Servicii Filiala Externa a B.C.U Timişoara, a continuat pe aceeaşi temă, prin prezentarea unor instrumente electronice de gestionare a referinţelor bibliografice. Aceste prezentări au fost foarte bine puse în valoare prin noutăţile aduse în discuţie şi prin importanţa lor în realizarea bibliografiilor corecte.

          Domnul Daniel Luca – A.B.R. Filiala Timiş a scos în evidenţă importanţa Asociaţiei Bibliotecarilor din România şi a promovării, a formării profesionale în meseria de bibliotecar şi a sprijinirii bibliotecilor în general.

         De aici s-a continuat cu analiza de nevoi de formare pentru anul şcolar 2012-2013 pentru bibliotecarii şcolari şi cum ne vom putea atinge obiectivele.

         La această întâlnire am salutat deschiderea oficială a noului sediu al Bibliotecii Naţionale a României, cu regretul de a nu fii prezenţi şi noi acolo.

         Activitatea s-a încheiat prin discuţii, aprecieri, întrebări legate de bibliotecari şi biblioteci, despre carte şi biblioteca virtuală, despre ceea ce înseamnă la acest moment, informaţie şi cultura informaţiei.

         Felicitări şi mulţumiri organizatorilor pentru căldura cu care am fost întâmpinaţi, climatul colegial asigurat, şi nu în ultimul rând, La mulţi ani ! tuturor bibliotecarilor.



                                    Bibliotecar, ing. Veronica Bratu – C.D.I Liceul Teoretic Buziaş





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu